Domov Aktualno 18. Julij 2017.

Abanka naznanja odprodajo 246 milijonov evrov nedonosnih naložb

Abanka
© Blaž Samec
Abanka začenja postopek prodaje portfelja problematičnih terjatev v skupni vrednosti približno 246 milijonov evrov. Portfelj vsebuje dobro razpršene problematične terjatve prodajalca do različnih podjetij, so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz banke.

Postopek je v začetni fazi. V njem banki svetuje družbe PwC svetovanje, kjer zainteresirani vlagatelji lahko dobijo dodatne informacije.

Abanka in PwC si pridržujeta pravico, da pred vključitvijo investitorja v postopek prodaje po lastni presoji od njega zahtevata dodatne informacije o njem kot tudi o predvidenem načinu financiranja nakupa, so navedli v banki.

Abanka je v prvem četrtletju letos ustvarila 17 milijonov evrov čistega dobička, kar je 15,8 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Nižji dobiček je predvsem posledica manj ukinjenih oslabitev in rezervacij.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.