Domov Aktualno 25. Marec 2017.

2,16 milijona evrov za zagon inovativnih podjetij

Država se bo v letu 2017 lahko zadolžila za 3,4 milijarde evrov
© Pexels
Slovenski podjetniški sklad je danes objavil javni razpis za spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2017, ki ga je potrdila vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Skupna vrednost razpoložljivih sredstev znaša 2,16 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 1,57 milijona evrov.

Razpis je namenjen razvoju podprtih podjetij ter uspešnemu prenosu razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme. Z njim želijo doseči tudi ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti. Poudarek je na razvoju ter komercializaciji proizvodov, procesov in storitev, piše na spletnih straneh vladne službe.

Dosežki javnega razpisa naj bi bili po treh letih od odobritve sredstev uspešno poslovanje večine podprtih podjetij, ki zaposlujejo, ustvarjajo čisti prihodek od prodaje in poslujejo z dobičkom. Poleg tega pričakujejo vstop strateškega investitorja oziroma vlagateljev tveganega kapitala v nekatera podprta podjetja.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.