aktualno

V Rusiji podjetniki »izumirajo«; Putin jih je ogrozil, covid-19 dot…

Pomlad je bila za ruske podjetnike katastrofa zgodovinskih razsežnosti. Zdaj upajo na okrevanje, a gospodarske napovedi niso ugodne.

aktualno

Kamp Šobec: Pol manj obiska, dobička ni, domači gostje pa povzročajo težave

V kampu Šobec med Lescami in Bledom letos beležijo velik upad števila gostov, zlasti gostov iz zahodnih držav, ki se ne morejo pri njih ustaviti na poti iz Hrvaške. Težave pa imajo z nekaterimi domač…

aktualno

V Zrečah in na Rogli zadovoljni s turističnimi boni

Podjetje Unitur je zadovoljno s poletno sezono v Termah Zreče in na Rogli, saj se je veliko Slovencev odločilo izkoristiti turistične bone v njihovih destinacijah.

aktualno

V planinskih kočah naval Slovencev z boni, tujcev le peščica

Oskrbniki planinski koč letos tožijo o manjšem obisku gora in manj nočitvah kot pretekla leta. Upad je 25-odstoten, ponekod v visokogorju celo 50-odstoten.

aktualno

Kakšna naj bo strategija razvoja po oziroma ob covidu-19

Še pred prihodom virusa smo bili priča zatonu multilateralizma in vse večjemu razkazovanju mišic velikih sil, predvsem ZDA in Kitajske. Pandemija covid-19 je vse skupaj le poslabšala.

ikonomija

Smo vsi skupaj postali ena velika I-generacija

Obsedeni s selfieji in številkom všečkov, ki nam jih ti prinesejo.

aktualno

Nova katastrofa za kitajsko gospodarstvo

Hude poplave so uničile na tisoče hektarjev kmetijskih zemljišč na Kitajskem. Kmetje so utrpeli ogromno škodo, ko so padavine uničile pridelke riža, soje in koruze, piše CNN.

aktualno

[INTERVJU] Radovan Bolko: Kriza bo veliko hujša kot leta 2009

Radovan Bolko, predsednik uprave koncerna Kolektor, enega največjih predstavnikov avtomobilske industrije pri nas, ki zaposluje več kot 5000 ljudi, opozarja, da so pred nami težji časi, kot so bili o…

aktualno

Strah pred globalno revščino

Po napovedi številnih mednarodnih finančnih institucij bo ta kriza dosti globlja, kot je bila finančna 2008–2009. Za revne države so posledice virusa lahko katastrofalne: več kot tridesetim drž…

ikonomija

50-krat hitrejši kot 5G: Južna Koreja načrtuje začetek pilotnega projekta 6G

Južnokorejska vlada je določila strategijo za razvoj mobilnih tehnologij šeste generacije (6G), ki bo nadomestila omrežja 5G.

aktualno

Volkswagen v rdeče številke potegnil tudi Porsche

Milijardna izguba avtomobilskega koncerna Volkswagen je v rdeče številke pripeljala tudi njegovega največjega lastnika, družbo Porsche Automobil Holding.

ikonomija

Twitter in TikTok v pogovorih glede potencialne združitve

Ameriško podjetje Twitter je opravilo predhodna pogajanja o morebitni združitvi svoje storitve z družabnim omrežjem TikTok, ki je v lasti kitajskega podjetja ByteDance.

aktualno

Podjetja pričakujejo padec cen poslovnih nepremičnin

Podjetja v Sloveniji v povprečju pričakujejo, da se bodo prodajne cene poslovnih nepremičnin letos znižale za okoli devet odstotkov, cene najema pa za okoli osem odstotkov, je pokazala anketa GZS.

aktualno

Italijanski čokoladni gigant se podaja v nove vode

Bo italijanska najbogatejša »čokoladna« družina poskrbela za še eno sladko inovacijo, ki se ji ni moč upreti?

finance

Cene kanadske kanole hitro naraščajo; Dobički ekstravagantni

Cene kanadske kanole so se kljub diplomatskemu sporu med Ottavo in Pekingom dvignile na najvišjo raven v skoraj dveh letih, saj izvozniki še vedno najdejo načine, kako doseči največjega kupca - Kitaj…