Domov Trendi 11. Januar 2017.

Dunking Devils zabijali čez glave Arsenalovih zvezdnikov

Dunking Devils
1/4
Slovenska akrobatska skupina Dunking Devils, ki nastopa po vsem svetu, za tri minute svojega nastopa zasluži vsaj 5.000 evrov

Dunking Devils, slovenska akrobatska skupina, je leto začela v velikem slogu. Skupaj z londonskim nogometnim klubom Arsenalom so posneli promocijski video za eno izmed tekem NBA, ki bo jutri potekala v Londonu.

Predstavniki Arsenala so Dunking Devilse opazili lani v TV oddaji Britain’s Got Talent, kjer so nastopili mladi Slovenci. Povabili so jih, da z njimi sodelujejo pri snemanju promocijskega videa in jim pomagajo razviti njihovo idejo.

V videu se poleg Dunking Devils pojavijo trije Arsenalovi zvezdniki, ki so za snemanje imeli na volj le 20 minut,  sprva pa so akrobacije slovenskih mladeničev spremljali precej prestrašeno.

Leteli so že na vseh petih celinah

Specialisti za akrobatsko zabijanje žoge v koš s prožne ponjave so doslej nastopili že v 35 državah na petih celinah. Dunking Devilsov je skupaj 60, od tega je večina mladih, ki se še učijo, 15 pa je tako izurjenih, da lahko nastopajo pred publiko in snemajo promocijske spote.

Kot nam je povedal Domen Rozman, ki jih vodi in organizira njihove nastope, večina teh, ki nastopajo pred kamero, že lahko živi od tega dela, nekaj pa jih je študentov.

Ta zabava ni zastonj

Dunking Devils so med drugim nastopali že za dubajskega princa v Združenih arabskih emiratih, na evropskem in na svetovnem košarkarskem prvenstvu. Popestrili so program tekem košarkarske lige NBA, več mesecev so preživeli na nastopih na Kitajskem in v Indiji, navduševali pa so tudi publiko na dogodku avtomobilskega velikana Volkswagen.

Rozmana smo prosili, da nam zaupa, za koliko denarja se njegovi varovanci podajo v svoje vratolomne akrobacije. Najkrajši nastop petčlanske ekipe, ki traja tri minute, bo naročnika stal vsaj pet tisoč evrov, plačati pa mora seveda še stroške prevoza do prizorišča in namestitev.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.