Domov Inovacije 22. Julij 2017.

Slovenci z najboljšo blockchain rešitvijo na svetu

računalnik digitalizacija
© Pixabay
Slovenski Hive Project je zmagovalec CoinAgende, svetovne konference startupov in projektov na blockchainu, ki je med 16. in 19. julijem potekala v Barceloni.

Jure Soklič, soustanovitelj projekta, je z ekipo prepričal žirijo, sestavljeno iz vodilnih predstavnikov Silicijeve doline, ti so v projektu prepoznali velik potencial za rast. Platforma Hive omogoča prodajo ter nakup terjatev (tudi) v kriptovalutah, z uporabo blockchain tehnologije pa bodo rešili več problemov trenutnih svetovnih ponudnikov faktoringa. Do sedaj so takšno obliko financiranja ponujali zgolj večjim podjetjem, majhna in srednje velika podjetja pa zaradi prevelikih stroškov niso morali priti do svežih sredstev. Platforma bo z avtomatizacijo obdelave podatkov znatno znižala stroške ter tako malim in srednje velikim podjetjem pomagala pri lažjem pridobivanju finančnih sredstev.

V prvih 14-ih dneh množičnega zbiranja sredstev so prepričali več kot 1100 podpornikov in zbrala okoli dva milijona evrov zagonskih sredstev, ki pa jih v kriptovalutah zbirajo še do 14. avgusta.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.