Domov Inovacije 03. Avgust 2017.

Navzkrižna oploditev Elona Muska

tesla
© Pixabay
Še preden je električni avtomobil Model 3 ogrel teren za prihodnje Teslino vozilo, je Elon Musk na predstavitvi poslovnih rezultatov že napovedal, kako bodo naredili Model Y. Z navzkrižno oploditvijo?

Konec julija je iz proizvodnje linije na ceste prišlo najnovejše vozilo podjetja Tesla, električni avtomobil Model 3. Le-ta predstavlja pomemben mejnik v avtomobilizmu, saj z enim polnjenjem doseže več kot 300 kilometrov, zanimiva pa je tudi cena, saj je postavljena na 31 tisoč evrov. To pa ni razlog, da bi bila prodaja kaj slabša, vnaprej ga je vplačalo skoraj pol milijona ljudi.

Vplačila so močno vplivala na dobre rezultate v drugem četrtletju, ki jih je včeraj predstavil direktor Elon Musk. Na predstavitvi je pojasnil, da jim je pri izgradnji tako dobrega avtomobila veliko pomagalo tudi njegovo drugo podjetje, SpaceX.

»Naj pojasnim le enega izmed mnogih primerov; znašli smo se pred izzivom, kako preveriti kakovost aluminijaste strukture, in ekipa iz SpaceX nam je pomagala z ultrazvočnimi tipali. Veliko sodelujemo in si pomagamo med seboj,« je povedal Musk.

Sodelovanje med obema podjetjema je imenoval "navzkrižna oploditev" in poudaril, da je vsako njihovo sodelovanje zelo zaupljivo, dragoceno in produktivno. »Gre za visokokakovostno izdelavo nečesa, kar mora biti izjemno zanesljivo.«

Na dogodku je udeležencem izdal, da bo njihovo prihodnje vozilo Model Y baziralo na Modelu 3, ker se ne bodo lotili popolne prenove platforme vozila. Na trgu ga lahko pričakujemo leta 2020. »Na trg lahko lansiramo prej, če si sposodimo arhitekturo aktualnega modela in jo nadgradimo. To počne večina proizvajalcev avtomobilov.«

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.