Znan je datum odprtja priljubljene trgovine Primark

Trgovina Primark je že priljubljena med Slovenci, saj številnim Graz ni predaleč za nakupovalni izlet. Zato si v podjetju obetajo, da bo tudi njihova ljubljanska trgovina med kupci dobro sprejeta.
Fotografija: Ali je realno, da bi ljubljanska lokacija trgovine Primark postala regijska nakupna točka? Foto: Reuters
Odpri galerijo
Ali je realno, da bi ljubljanska lokacija trgovine Primark postala regijska nakupna točka? Foto: Reuters

Primark, mednarodni trgovec z oblačili, modnimi dodatki in opremo za dom, bo trgovino v Ljubljani odprl 13. junija v Cityparku Ljubljana. Primark je julija lani odprl podjetje v Sloveniji, nato so eno leto sledile priprave na odprtje. Prvi izziv je bil najem dovolj velikega trgovskega prostora, drugi pa je bil najti dovolj kadra. Pogodbeno in redno so najeli 200 ljudi, ki so šli skozi projekt treninga, v Ljubljano pa bodo – kot ima podjetje v navadi –  na otvoritev povabili zaposlene tudi iz drugih evropskih poslovalnic. Podjetje, ki bo letos praznovalo 50 let, je sicer zelo previdno pri odpiranju novih trgov, spletne prodaje pa za zdaj še ne ponujajo, a seveda tudi ta trend spremljajo. Trgovine umeščajo regijsko, Ljubljana je potencialnim kupcem iz Trsta denimo bližja kot Padova.


 

Ne bo treba več Gradec


Primarkova trgovina v Gradcu je nakupovalna točka za Slovence, pa tudi za kupce iz regije. Tako se v Gradec vozijo avtobusi iz Hrvaške, BiH, Srbije. Znano je tudi, da je v trgovini v Gradcu kar precejšnja gneča, predvsem tudi pri kabinah za pomerjanje, kjer je omejena količina izdelkov, ki jih lahko kupec vzame s sabo v kabino. V Ljubljani, tako obljubljajo, omejitve števila kosov oblačil za pomerjanje ne bo.

Več preberite na delo.si

Več iz rubrike