Webinar: Kako se Evropska unija odziva na krizo?

Sodelujejo prof. dr. Mojmir Mrak, prof. dr. Vasja Rant, prof. dr. Matej Marinč.
Fotografija: Kako se Unija odziva na krizo? FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Kako se Unija odziva na krizo? FOTO: Jože Suhadolnik

Drastični ukrepi za zajezitev zdravstvene krize že imajo in bodo še imeli velike gospodarske posledice. Za obvladovanje krize so praktično vse države članice EU že sprejele obsežne finančne pakete, obvladovanje krize pa bo močno odvisno tudi od odzivanja na krizo na ravni Evropske unije oziroma evro območja.



Webinar je namenjen zlasti predstavitvi in analizi ukrepov na ravni Evropske unije, ki so že bili sprejeti, kakor tudi ukrepov, ki so še v različnih fazah usklajevanja oziroma pogajanj. V okviru webinarja bo govora tudi o dveh temah, ki sta bili še konec prejšnjega leta med najbolj prioritetnimi za EU, v luči COVID-19 krize pa obe dobivata novo dimenzijo.

Gre za pogajanja o večletnem finančnem okviru EU za obdobje 2021-2027 in Evropski zeleni okvir, ki ga je kot svojo glavno vsebinsko prioriteto svojega mandata najavila nova Evropska komisija.

Vabljeni torej danes ob 15:00 na našo spletno stran, kjer bodo o omenjenih problematikah razpravljali prof. dr. Vasja Rant, prof. dr. Mojmir Mrak in prof. dr. Matej Marinč.

Webinar organizira Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani,

Več iz rubrike