Svet kapitala: Imate potni list za obstanek v globalni dirki? (VIDEO)

Vse, ki ga imajo, odlikuje 7 veščin, o katerih bomo podrobneje pisali v jutrišnjem poslovnem tedniku Svet kapitala.
Fotografija: Že imate potni list za sodelovanje v globalni dirki? Foto: A. S. H.
Odpri galerijo
Že imate potni list za sodelovanje v globalni dirki? Foto: A. S. H.

Na Kitajskem morajo vse univerze v svoje programe vključiti poučevanje veščin podjetništva, reforma izobraževalnega sistema gre v smer spodbujanja večje kreativnosti, pa pri nas?



Aljoša Črnko piše, da so prav slovenski starši tudi med bolj nezadovoljnimi s šolskim sistemom, predvsem do »učenja na pamet«, a se ne zavedajo, da učenje pesmic na pamet nesporno spodbuja kapaciteto otrokovih možganov. Se pa tudi v Sloveniji zavedamo, tako na Pedagoškem da je potrebna večja prilagoditev šolskega sistema informacijskim vsebinam, a vseeno na Pedagoškem inštitutu opozarjajo, da prilagajanje osnovnošolsega sistema gospodarstvu ni nujno smiselno.

Če bi se država odločila odkupiti Adrio Airways, kaj naj sploh še odkupi? Adria nima ničesar več, njen kapital je negativen, in to v višini 15 milijonov evrov. Edino, kar še ima, so posadke, še piše Klemen Košir.

Podrobneje pišemo tudi o ribolovu, ki je danes eden najmočneje rastočih gospodarskih sektorjev v Evropi, s trajnostnim ribolovom pa so se povečali dobički ribičev, morje pa ni več tako opustošeno. Se torej da? Je trajnostni ribolov rešitev, raziskuje Simona Drevenšek. Timotej Turk Dermastia celo verjame, da bi ob zdaj spremenjenih praksah lahko do leta 2050 rešili težavo prelova.
 
V Svetu kapitala preberite tudi spet odlično kolumno Boštjana J. Turka in druge zgodbe. Ker vam privoščimo dobro branje.

Več iz rubrike