Svet kapitala: Na velikanki so tudi stroški velikanski

Jutri s časnikom Delo dobite tudi novo številko poslovne priloge Svet kapitala. Ker vam privoščimo dobro branje.
Fotografija: Svet kapitala. Ker vam privoščimo dobro branje.
Odpri galerijo
Svet kapitala. Ker vam privoščimo dobro branje.

Planica bo te dni oživela, v dolini pod Poncami se bo trlo ljudi, ki bodo s ponosom spremljali polete preko neba. A Planica ni le snežena kraljica, pač pa tudi finančna. Po rekordnem letu 2016, ko je ultimativno zmago Petra Prevca pozdravilo 110.000 obiskovalcev, jih letos pričakujejo pol manj. Se jim mogoče obeta celo izpad dohodka, se sprašuje Klemen Košir.



Pija Kapitanovič se je pogovarjala s finančnim ministrom Andrejem Bertoncljem, ki na vidiku ne vidi krize, zaveda pa se tudi, da idealnega proračuna ni, saj nikoli z njim ne bodo vsi zadovoljni. A poudarja, da niti denarja ni na pretek.

V sklopu projekta Mobilnost Simona Drevenšek piše, da bi lahko bila električna vozila že leta 2025 cenejša od sedanje serije avtomobilov. V Sloveniji se k električnim vozilom obračata predvsem občini Ljubljana in Koper, ki bosta do leta 2023 zamenjali vse mestne avtobuse za električne.

Milka Bizovičar tokrat piše o plačah, ki ostaja strogo varovana skrivnost vse do razgovora. Prilagodljiv delovni čas je najpogostejša dodatna ugodnost za zaposlene. Podjetja ga omogočajo med 22 in 34 odstotkom zaposlenih.

V jutrišnji številki Sveta kapitala preberite tudi obširno reportažo in fotoreportažo z večdnevne mednarodne konference World of Synergy, ki je od četrtka do sobote potekala v Termah Olimia. O voditeljstvu, ki navdihuje, se je poučilo kar 180 udeležencev konference, ki so poleg predavanj pridobili tudi precej praktičnih znanj.

Več iz rubrike

Rimac Technology bo razvil in proizvedel baterijske sisteme za Skupino BMW

To sodelovanje predstavlja ključni trenutek v rasti podjetja Rimac Technology.

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.