Ste se že pogovarjali z ljubljanskim Ljubom?

Obiskovalcem Ljubljane od blizu in daleč je odslej na voljo tudi klepetalni robot Ljubo.
Fotografija: Ljubo z Messengerja ponuja obiskovalcem predloge za eno ali več-dnevne itinerarje po Ljubljani, zanje poišče znamenitosti, kulinarično ponudbo, aktivna doživetja in kulturno ponudbo.  Foto: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Ljubo z Messengerja ponuja obiskovalcem predloge za eno ali več-dnevne itinerarje po Ljubljani, zanje poišče znamenitosti, kulinarično ponudbo, aktivna doživetja in kulturno ponudbo.  Foto: Jože Suhadolnik/Delo

Z njim lahko obiskovalci odkrivajo lepote slovenske prestolnice in se seznanijo s ponudbo mesta. Turizem Ljubljana je to novo platformo za lažje in učinkovitejše komuniciranje z obiskovalci zasnoval kot osebni vodnik po prestolnici.

»Ljubo, program, ki simulira človeški pogovor s pomočjo umetne inteligence, komunicira z uporabniki v angleškem ali italijanskem jeziku, obiskovalci pa se lahko hitro in preprosto povežejo z njim prek Facebookove aplikacije Messenger,« so povedali v Turizmu Ljubljana.



Ljubo z Messengerja ponuja obiskovalcem predloge za eno ali več-dnevne itinerarje po Ljubljani, zanje poišče znamenitosti, kulinarično ponudbo, aktivna doživetja in kulturno ponudbo. Vsebine klepetalnega robota pa bodo pri Turizmu Ljubljana, so zapisali, na podlagi spremljanja odzivov uporabnikov nadgrajevali in tako izboljševali uporabniško izkušnjo.

Več iz rubrike