Domov Aktualno 12. Avgust 2017.

Panvita lani z manj prihodki in nižjim dobičkom

peter polanič
© Leon Vidic
Družba Panvita je lani ustvarila 40,9 milijona evrov konsolidiranih čistih prihodkov, medtem ko so predlani ti dosegli 44,8 milijona evrov. Konsolidirani poslovni izid je bil z 1,2 milijona evrov za okoli 40 odstotkov nižji kot v 2015, čisti dobiček pa se je po predlanskih dobrih 488.000 evrih ustavil pri 9000 evrih, so za STA povedali v Panviti.

Peter Polanič, predsednik uprave Panvite je ob tem za STA povedal, da letos načrtujejo podobne poslovne rezultate.

"V letošnjem letu se osredotočamo na dva pomembna cilja, in sicer na razširitev prodaje, predvsem na tuje trge, ter da bomo pridobili vsa potrebna soglasja in dovoljenja za zgraditev novih namakalnih sistemov, ki so glede na vremenske razmere več kot nujni," je dodal Polanič.

V Panviti so bile v četrtek sicer tri skupščine, poleg družbe Panvita še v družbah Panvita mesnine in Panvita MIR, na vseh so sprejeli vse predlagane sklepe, lastniška struktura pa je povsod enaka.

Največji, nekaj več kot 40-odstotni delež ima Regal-trgovina, Farme Ihan nekaj več kot četrtinskega, preostali delničarji so Kompas MTS, Imo-real in Imo-rent.

Za nove člane nadzornega sveta Panvite so imenovali Stanka Polaniča, Dejana Kološo, Jožefa Horvata in Davida Skornška.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.