Domov Aktualno 02. Junij 2017.

Najpodjetniška ideja 2017 so personalizirane knjige Mali junaki

knjiga e-knjiga
© Blaž Samec
Zmagovalec letošnjega izbora Najpodjetniška ideja je serija personaliziranih otroških knjig Mali junaki podjetja Hurra Studios. Gre za knjige, katerih naročniki določijo spol, videz in ime glavnega junaka svoje knjige ter z izborom zgodb vplivajo tudi na njeno vsebino, so sporočili s časnika Finance, ki pripravlja izbor.

Zgodbe v knjigah so nastale s pomočjo uveljavljenih avtorjev Dese Muck, Ferija Lainščka, Žige X Gombača in drugih.

Podjetje Hurra Studios vodita Mic Melanšek in Rado Daradan. Prvo knjigo so izdali leta 2013, lani pa že presegli 15.000 prodanih izvodov. Uspešno so prodrli tudi v tujino. Tako lahko knjige Malih junakov prebirajo otroci na nemško govorečih trgih in v Italiji. V prihodnje pa se bodo usmerili v nadaljnjo širitev na tujih trgih.

Najpodjetniška ideja je eden od projektov Financ, s katerimi po lastnih navedbah spodbujajo podjetništvo in inovativnost. Letošnji izbor je 14. po vrsti, do sedaj pa so predstavili več kot 600 različnih podjetniških idej.

V letošnji izbor so vključili več kot 40 idej, nato pa so, tudi ob pomoči glasov bralcev, izbrali zmagovalca.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.