Domov Aktualno 11. Avgust 2017.

Magna: Slovenija ostaja naša prva izbira

Magna S
Pridobitev okoljevarstvenega soglasja za postavitev tovarne v občini Hoče-Slivnica za Magno predstavlja enega pomembnejših mejnikov v projektu Magna Nucleus, so sporočili iz podjetja. Slovenija tako ostaja njihova prva izbira za postavitev obrata, želijo pa, da bodo nadaljnji postopki opravljeni v rokih.

"Pridobitev soglasja nas veseli in krepi v nameri, da pravočasno opravimo vse potrebne postopke za pričetek gradnje," so po odločitvi Agencije za okolje (Arso) sporočili iz družbe Magna Steyr.

Izdaja okoljevarstvenega soglasja sicer še ni pravnomočna, saj se na odločitev Arsa še vedno lahko pritožijo stranski udeleženci. Te se lahko pritožijo v 15 dneh po tistem, ko bo odločba vročena vsem udeležencem v postopku.

Kdaj bo odločitev pravnomočna, še ni mogoče napovedati. V Magni naj bi bili na gradbeno dovoljenje pripravljeni čakati do konca septembra, v nasprotnem primeru se bodo lotili plana B oziroma selitve projekta na Madžarsko.

V podjetju so po današnji odločitvi Arsa zapisali, da Slovenija ostaja njihova prva izbira. "Želimo si, da bodo postopki, ki sledijo pridobitvi okoljevarstvenega soglasja, opravljeni v rokih, ki nam bodo omogočili gradnjo tovarne v Hočah," so dodali.

V podjetju zagotavljajo, da sledijo najvišjim globalnim okoljskim standardom v avtomobilski industriji, temu načelu pa so trajno zavezani. "V dosedanjih korakih smo se trudili čim bolj celovito odgovoriti na odprta vprašanja vseh vključenih deležnikov, za morebitna dodatna pojasnila smo tudi v prihodnje odprti za dialog," so še zapisali.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.