Domov Aktualno 17. Julij 2017.

Kaj morate spremljati ta teden?

indija
© Pixabay
Nov teden prinaša precej zanimivih dogodkov na področju financ, gospodarstva in politike. Česa ne smete zamuditi, če želite ostati v koraku s časom?

Danes se bo v Salzburgu začelo trilateralno srečanje predsednikov Avstrije, Hrvaške in Slovenije, ki se ga bo udeležil predsednik republike Borut Pahor. Osrednja tema srečanja bo prihodnost Evrope. V indijskem parlamentu pa bodo danes potekale predsedniške volitve.

Gospodarstvo:

V Tallinnu se bo pričela konferenca o prostem pretoku podatkov na enotnem digitalnem trgu ter neformalno srečanje ministrov za konkurenčnost in telekomunikacije, udeležil se ju bo tudi minister za javno upravo Boris Koprivnikar.

Statistični urad RS bo objavil majske podatke o povprečnih mesečnih plačah. Eurostat bo objavil podatke o junijski inflaciji v EU.

V sredo se bov Bruslju ministrica za finance Mateja Vraničar Erman sestala z evropsko komisarko za konkurenco Margrethe Vestager na temo priprave možnih alternativnih rešitev za uresničevanje zavez glede NLB po propadlem poskusu prodaje banke.

V četrtek bo Zavod RS za zaposlovanje objavil stopnjo registrirane brezposelnosti za maj. Eurostat bo objavil podatke o javnofinančnem primanjkljaju in javnem dolgu v EU za prvo četrtletje.

Politika:

Stekel bo drugi krog pogajanj med EU in Veliko Britanijo o izstopu slednje iz unije.

V Bruslju bo danes pričetek zasedanje Sveta EU za zunanje zadeve z udeležbo zunanjega ministra Karla Erjavca. Med drugim bodo spregovorili o dogajanju v Severni Koreji, migracijah in Libiji.

Prav tako se bov Bruslju pričelo zasedanje kmetijskih ministrov EU, ki se ga bo udeležil minister za kmetijstvo Dejan Židan. Ob robu zasedanja bo med drugim podpisal skupno deklaracijo več članic EU o soji.

V torek bo Benjamin Netanjahu kot prvi izraelski premier obiskal Madžarsko po padcu komunizma.

V Vatikanu bodo odločali o tem, ali naj Vatikan Međugorje uradno prizna kot romarsko središče.

Dogodki:

V četrtek bo v okviru Ljubljana festivala koncert Johna Malkovicha in ansambla I Solisti Aquilani.

V nedeljo se v Tolminu prične festival MetalDays.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.