Domov Aktualno 11. Avgust 2017.

Furs rešil skoraj 65 odstotkov ugovorov na dohodnino

furs
© Leon Vidic
Finančna uprava RS (Furs) bo v teh dneh odposlala 26.300 odločb o odmeri dohodnine zavezancem, ki so vložili ugovor zoper informativni izračun. S tem je rešila 64,83 odstotka vseh vloženih ugovorov, so danes sporočili iz Fursa.

Od teh jih je 66,9 odstotka z vračili, 25,8 odstotka z doplačili in 7,3 odstotka brez vračila ali doplačila dohodnine. To pomeni, da bo za 11,65 milijona evrov vračil in 3,92 milijona evrov doplačil, pri čemer povprečni znesek vračila znaša 662,16 evra, povprečni znesek doplačila pa 576,86 evra.

Rok za doplačilo dohodnine je 30 dni od datuma vročitve odločbe. Prav tako bo Furs v 30 dneh od datuma vročitve odločbe izvršil nakazilo zavezancem, ki imajo vračilo dohodnine. Zoper to odločbo je v 15 dneh od dneva vročitve možna pritožba, ki pa ne zadrži izvršitve.

Za ostale zavezance Furs nadaljuje postopke odmere dohodnine in bo odločbe v skladu z določili zakona o davčnem postopku izdal do konca oktobra, so napovedali.

Furs je za lani izdal 1.513.819 informativnih izračunov. Zoper te je ugovor podalo 2,7 odstotka zavezancev, od tega se jih je 63 odstotkov nanašalo na spremembe ali dopolnitve podatkov o vzdrževanih družinskih članih. Ob izločitvi te kategorije je bilo nekaj manj kot odstotek ugovorov zaradi dopolnitev podatkov.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.