Bill Gates razočaral Elona Muska, ker je kupil porscheja

Za novo električno športno vozilo nemškega porekla je milijarder odštel ....
Fotografija: Porsche taycan
Odpri galerijo
Porsche taycan

Med tem, ko je bil Bill Gates v intervjuju o zmanjševanju podnebnih sprememb z youtube vplivneži pohvalil prizadevanja, ki jih Elon Musk v zvezi z zmanjšanjem toplogrednih plinov, opravlja s Teslo, pa Musk obratno ni našel lepe besede, kajti Gates je v nadaljevanju pogovora vplivnežem zaupal, da je nedavno kupil porscheja.

Ustanovitelj Microsofta je med drugim dejal, da je panoga osebnih avtomobilov ena izmed tistih, ki prinaša največ upanja za uspešen boj proti podnebnim spremembam. Če bi moral omeniti le eno podjetje, ki veliko prispeva k temu, bi bila to Tesla, je med drugim dejal Gates.

Ko je kasneje v pogovoru omenil, da je kupil porscheja, ga je označil za »zelo, zelo kul avto.« Povedal je tudi, da je za začetni Taycan Turbo S model novega električnega vozila potrebno odšteti od 185.000 dolarjev navzgor. Omenil je tudi, da imajo potrošniki še vedno zadržke pred električnimi športnimi vozili, ki ponujajo omejen domet in potrebujejo dlje časa, da se napolnijo.

Novica se je po Twitterju razširila tudi med Muskovimi privrženci, ki so se zgražali, zakaj se milijarder raje ni odločil za Teslo. Debati pa se je s čivkom pridružil tudi Musk, ki je dejal,  »da so pogovori z Gatsom sedaj postali napeti.« Musk je sicer znan po impulzivnih čivkiv usmerjenih proti svojim kolegom milijarderjem. Če spomnemo samo na primer s Facebookom, ki je v rokah Marka Zuckerberga.

Preberite tudi: Jeff Bezos bo za podnebje namenil 10 milijard dolarjev







 

Več iz rubrike