4000 Teslinih avtomobilov že na poti v Evropo

Prva pošiljka je že ob morju, vsak teden pa bo zaplula nova prekooceanka, ki bo prevažala okoli 3000 novih električnih avtomobilov.
Fotografija: 4000 elektirčnih vozil iz Tesline tovarne je pripravljenih na dolgo pot do Evrope. Foto. Elon Musk/Twitter
Odpri galerijo
4000 elektirčnih vozil iz Tesline tovarne je pripravljenih na dolgo pot do Evrope. Foto. Elon Musk/Twitter

Potem ko je največji proizvajalec električnih avtomobilov Tesla Inc. januarja le dobil dovoljenje za prodajo svojih vozil v Evropi, je na pot iz San Francisca v Evropo že pripravljenih 4000 električnih avtomobilov Model 3, ki jih prvi evropejski kupci že nestrpno pričakujejo.

Elon Musk je po družbenem omrežju že sporočil, da je prva pošiljka električnih vozil že pripravljena na pretovor na prekooceanko in pripravljena na odhod. V sporočilu je še poudaril, kako je Tesla v letu 2011 naredila nič avtomobilov, letos pa jih bodo naredili kar 500.000, kar pomeni okoli 10.000 avtomobilov na teden. Po svetu jih bodo, po besedah Muska, pretovorili okoli 400.000.



S prvo pošiljko električnih avtomobilov se bodo zdaj morali soočiti tudi močni proizvajalci tradicionalnih avtomobilov na stari celini kot so BMW, Mercedes, Volkswagen, Audi … ki se že soočajo s padcem prodaje in se pospešeno ukvarjajo z razvojem in proizvodnjo svojih električnih modelov – Daimler s svojim EQC (električnim crossover terencem), Audi z E-Tronom, piše ameriški Bloomberg.

Teslin Model 3 je prejšnje leto postal najbolje prodajan luksuzen avtomobil, prehitel je prodajo Audija Q5 in BMW serije 3. Prva pošiljka avtomobilov je namenjena v Evropo, sledile ji bodo pošiljke v Azijo, najtežje jih pričakujejo na Kitajskem.

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.